Meitä killan jäseniä oli kutsuttu perinteiseen Kainuun Tykistörykmentin järjestämään tykistön suojeluspyhimyksen, Pyhän Barbaran juhlaan. Päiväjuhla oli Prikaatin Muonituskeskuksessa juhlapäivällisen merkeissä. Killan johtoa Oulusta edusti sihteerimme Veikko Mattila. Kuvassa komentajan pöydässä istuu myös Kari Kinnunen Kainuun paikallisosastosta.

Kunniamerkkien lisäksi vierailla on rintamuksissa jokaisesta Barbarajuhlaan osallistumisesta saatu KaiTR:n pinssi, aiheena KaiTR:n lipun lipputangon kärkikuvio. Joka viidennellä kerralla pinssit vaihtuvat 5-vuotisjuhlamerkkiin.Rykmentin komentaja, majuri Tapio Huhtanen loi tervehdyspuheessaan myös katsauksen rykmentinsä menneen vuoden tapahtumiin ja saavutuksiin ennakoiden juhlassa myöhemmin jaettavia lukuisia  palkitsemisia ja huomionosoituksia.

 


 

Killan tervehdyksen toi killan sihteeri Veikko Mattila. Hän kertoi puheessaan myös siitä, miten Pohjanmaan Tykistörykmentin killasta tuli Pohjois-Suomen Tykkimieskilta ja Kainuun Tykistörykmentistä kiltamme yhteistyöjoukko. Lopuksi hän ojensi rykmentin komentajalle killan lahjoittamat 10 kiltapuukkoa esimerkillisesti palvelleiden varusmiesten palkitsemiseen tulevana vuonna.

 


 

Juhlaan kutsutuista Pohjoismaiden tykistöjoukkojen edustajista olivat nyt saapuneet Artilleriregmentet:in edustajat Ruotsin Boden:ista. Majuri Peter Hemphälä tervehdyspuheessaan esittelee rykmentille muistolahjaksi tuomaansa aikasytyttimen aikaituslaitetta, jota luutnantti Henrik Törnqvist pitelee käsissään.

 


 

Iltajuhlia vietettiin kerholla juhlavine juomineen, iltapaloineen, keskusteluineen ja sanomisineen. Kuvassa juhlayleisö valmiina kohottamaan maljaa suojeluspyhimyksemme kunniaksi. Lippujen edessä Tapani Piippo paikallisosastosta ja Seppo Möller rykmentistä.

 


 

Parhaimmat kiitokset vielä kerran kiltalaisten puolesta niin kutsuista, juhlista kuin tarjoiluistakin. Jälleen kerran vietimme mieliinpainuvan juhlapäivän rykmentissä.

Juhlinnan kohteesta, Pyhästä Barbarasta