Kainuun Prikaatissa muiden mukana vannoivat Kainuun Tykistörykmentin alokkaat  sotilasvalansa ja heidät nimitettiin tykkimiehiksi ja kranaatinheitinmiehet jääkäreiksi.

Valaparaati noudatti perinteisiä sotilaallisia juhlallisuuksia. Paraatikatselmuksen suoritti ja valan sekä ohimarssin vastaanotti prikaatin komentaja, prikaatikenraali Vesa Tynkkynen. Kuvassa tykistörykmentin rivistöä paraatikentällä.

386767.jpg

Valakaavan esilukijana ja valan vastaanottajana toimi Kajaanin kaupungin edustaja Vesa Kaikkonen. Valan vannominen on parhaillaan menossa valanvannomisasennossa.

386785.jpg

Yleisönä oli valanvannojien omaisia tuhatmäärin. Poikiaan katsomaan olivat tulleet vanhemmat, tyttöystävät ja muut sukulaiset, arviolta 3000-4000 henkeä.

386779.jpg

Rykmentti saapuu ohimarssipaikalle lippuaan seuraten. Yksikköviirinsä perässä ensimmäisenä seuraa Kranaatinheitinkomppanian marssirivistö.

386788.jpg

Viimeisenä marssii 2. Tuliasemapatteri

386792.jpg

Valajuhlallisuuksien jälkeen omaiset saivat tutustua poikiensa yksiköihin ja heillä oli tilaisuus sotilasruokailuun. Tässä 2. Tuliasemapatterin uuden tykkimiehen, Kiimingistä kotoisin olevan, Lauri Tuohinon omaisia Heta Tuohino ja Miia Faarinen. Ruokailun jälkeen alkoi tuoreen tykkimiehen viikonloppuvapaa ja koko seurue oli lähdössä kotiseudulleen.

386793.jpg

Onnittelemme uusia tykkimiehiä ja toivotamme hyvää palvelusintoa eteenpäikin sekä menestystä palveluksessa!