Rykmentin komentaja majuri Tapio Huhtanen lausui tilaisuuden avausanat ja Kainuun Prikaatin komentaja, prikaatikenraali Vesa Tynkkynen avasi Kainuun Tykistörykmentin perinnehuoneen rykmentin esikunnassa. Toisena nauhan leikkaajana toimi perinnehuoneen esineistön kokoaja ja viimeisinä palvelustöinään näyttelyn rakentanut, nyt jo reservin yliluutnantti, Seppo Möller.

567162.jpg

Sisällä Seppo Möller esitteli perinnehuoneen ja näytteillä ollutta esineistöä. Taustalla näkyy muun muassa aiemmin käytössä ollutta tulenjohtovälineistöä.

567163.jpg

Avausyleisö tutustui opastettuna tykistön ja kranaatinheittimistön välineistöön. Taustaseinällä on rykmenttiä edeltäneen Kainuun Prikaatin Patteriston esikunnan henkilöstön kuvakalleria ja kelotaulut, joihin on merkitty kaikki patteristossa palvellut palkattu henkilöstö palvelusaikoineen.

567164.jpg

Kranaatinheittimistö epäsuorantulen joukkoihin kuuluvana sisältyy nykyisin rykmentin koulutusorganisaatioon. Tässä 81 mm kevyt kranaatinheitin ammuksineen. Heittimistön kalustosta ei sivuillamme ole vielä aiemmin kuvia ollutkaan.

567168.jpg

Tulitoimintakuvassa on taltioitunut hyvin heittimen korkealle lähtevä lentorata. Ase miehistöineen on kaivetuissa tuliasemissa hyvin suojassa.

567167.jpg

Sitten vähän järeämpiä näytteitä eli tykistön ampumatarvikkeita, hylsyjä ja ammuksia "kovina" ja kuvina.

567169.jpg

Näissä kuvissa ei näkynyt komentajan entisen antiikkisen pöydän ja kaapin nurkkausta, johon on varattu tilaa myös killan ja Pohjanmaan Tykistörykmentin perinneesineistölle.

Tämä pieni "tykistömuseo" on mielenkiintoinen tutustumiskohde rykmentissä vierailtaessa. Tykkimieskillan mielestä on arvokasta tämän kaltainen tykistöllisen ja  epäsuorantulen perinteen taltioiminen.