Sekalaista%2020.5.08%20014.jpgTykkihuolto

Valokuva- ja videoalbumi Napsauta albumin otsikkoa ja katso
Diasarjana Diasarja-painikkeesta
Yksittäin Napsauta 1. kuvaa ja nuolilla seuraviin. Ehdit lukea tekstit
Paluu sivuillemme selaimen sivuhistoriasta

Toimii täydellisesti vain
Mozilla Firefox 3:lla <<Lataa ilmaiseksi
Katso lähemmin SivustotiedoistaOhessa Reijo Kiiran kertomus tykkihuoltokurssista


Tykinhuoltokurssi järjestettiin  Hiukkavaarassa 20.5 autohuoltolan tiloissa. Kurssin kustannuksista vastasi MPK ry Pohjois-Pohjanmaan Piiri yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Toiminta aloitettiin Reijo Kiiran alkupuhuttelulla. Paperit saatiin kuntoon ja tykkien huolto saatettiin aloittaa.
 
Innokkaita tykkimiehiä oli ilahduttavasti 14, josta uusia nuoria tulokkaita 4. Onkin mukava kun nuoria saadaan mukaan. Jossain vaiheessa vanhemmat siirtyvät "katsomon puolelle", vastuu siirtyy tällöin kunnialaukauksien ampumisessa nuoremmalle väelle.

Tykit saatettiin ampumakuntoisiksi huoltamalla lukot, putket ja lavetit. Samoin tarkastettiin tykkien ajokuntoisuus, onhan kyse sodanaikaiseta 76 K 36 kalustosta!
 
Terveiset kurssilaisille toi mpky:n piiripäällikkö Hannu Pitkänen. Hän selvitti osallistujille uudet järjestelyt Hiukkavaarassa, sillä  laaja rakennustoiminta alueella alkaa aivan lähiaikoina. Asukkaita on kuulemma tulossa useampia tuhansia. Se vaikuttaa myös osaltaan tykkienhuoltoon tulevana syksynä.

Lopuksi kävimme maittavalla lounaalla Huoltorykmentin uusissa tiloissa Hannu Pitkäsen johdolla.

Ennen kuin hajaannuimme ympäri Oulun kaupunkia, kokoonnuimme perinteiseen "turinatuokioon" pihalle. Päädyimme taas kerran ajatukseen, että vierivät kivet eivät sammaloidu!