214099.jpg      Hyvät tykki- ja heitinmiehet, kiltaveljet!

Kotisivuista

Tervetuloa Pohjois-Suomen Tykkimieskillan ja Kainuun paikallisosaston kotisivuille. Nykytekniikka sallii tällaisen ilmaisen tiedottamisen ja helpon kaksisuuntaisen tiedonkulun. Onhan lukuisilla jäsenillämme internetyhteydet. Kun sivujen osoite tiedotetaan koko jäsenkunnallemme, voi itse kukin käydä katsomassa killan ajankohtaisen palvelutarjonnan ja kommentointiominasuutta käyttäen viestiä osallistumisestaan tilaisuuksiin. Myös muullainen mielipiteen ilmaisu on mahdollista, esimerkiksi voisi käydä moninkeskeistä keskustelua ajankohtaista aiheista. Samoin killan tiedottajan työ muodostuu helpommaksi ja nettiarkistoon jää dokumentit lähetetyistä tiedotteista. Kiireellisissä asioissa joutuu herätteen tekemään sähköpostilla.

Tällä hetkellä sivut on laadittu etupäässä paikallisosaston tarpeita ajatellen, mutta ne voitaisiin muuttaa koko killan kotisivuiksi ja ottaa osoitteeksi www.pstkmkilta.vuodatus.net. Valitettavasti nimeen mahtuu vain 10 merkkiä, joten helpommin muistettavan koko nimen käyttö ei onnistu. Voisi tietysti tehdä killalle erikseen omat sivut, mutta silloin tuntuisi paikallisosaston sivut käyvän tarpeettomaksi.

Killan sivuiksi muutettuna täällä tulisi olla enemmän tietoa Pohjanmaan Tykistörykmentin ja Pohjois-Suomen epäsuorantulen perinteistä, taistelujen muistomerkeistä, niiden hoidosta sekä killan perinne- ja muusta toiminnasta. Myös muille paikallisosastoillemme voisi tehdä tälle sivustolle omat alasivunsa. Nykyinen sivusto on vain malli millaiseksi sivut voisi tehdä. Mahdollisuuksia on lähes rajattomasti. Monet tiedot ovat vielä vajaita, mutta niitä täydennetään mahdollisimman pian.

Näpsikää linkit auki ja katsokaa millaista tietoa sieltä löytyy. Tehkää havaintoja siitä miten sivut toimivat. Erityisesti sivujen katseltavuuteen vaikuttaa näytön koko ja resoluutio. Sivujen koko leveyden tulisi näkyä kerralla ilman, että tarvitsisi alapalkilla sitä sivusuunnassa siirtää. Tarvittaessa otsikkokuvaa kaventamalla tähän ehkä löytyy ratkaisu. Silloin keskimmäisen päiväkirja osan leveys saadaan joustamaan kunkin näytön leveyden ja resoluution mukaan.

Lisäys 1.12.2006

Killa johdon hyväksyttyä esitykseni, on sivujen muuttostyö koko killan sivuiksi parhaillaan käynnissä. Uusi osoite on www.pstkmkilta.vuodatus.net

Tykkimies-ja internetterveisin

224854.jpg
Jaakko Rytty