Sivustotiedot

Sivuston ulkoasu, kuvat ja tekstit
13.2.2009 saakka Jaakko Rytty + lädeviitteet

Killan kotisivujen tekeminen Vuodatus.nettiin oli mielekästä siksi, että sen tarjoamilla rutiineilla sivujen ulkonäön muokkaaminen ja sisällön jatkuva päivittäminen on huomattavasti helpompaa. Sivuston pito täällä on myös täysin ilmaista. Vuodatus.net on uusinut palvelunsa toimintaa ja ulkonäköä vuoden 2009 alussa.

Selaintuki

Sivusto on laadittu uusimpien html- ja css-suositusten mukaisesti. Todiste W3C css testin läpäisystä on sivuston oikeassa yläkulmassa. Täydellisesti sivusto toimii Mozilla Firefox 3 selaimilla, jotka parhaiten noudattavat suosituksia. Yleisin ja hitaammin suosituksia nuodattaa Windows XP:n Internet Explorer 7 selain. Se rivittää sivuja joskus väärin eikä osaa näyttää suositun ja sivuilla käytetyn Googlen valokuva- ja videoalbumin videoita. Explorer 8 beta näyttää Googlen valokuvat väärin eli surkean pieninä. Uusin Windows Vistan Internet Explorer ei osaa näyttää Google-videoita koko ruudulla. Vanhempi Explorer 6 taas vierittää vasemmalla olevat sisällön valikkot piiloon sivuston sisältöä  eteenpäin rullattaessa, vaikka niiden kuuluu olla aina näkyvissä. Jos valikot ovat näyttöä korkeammat, tulee niille oma selauspalkki automaattisesti.

Mikäli koneellasi sivujen toiminta on outoa ja kerrotun kaltaista, ei selaimesi ole paras mahdollinen. Silloin kannattaisi ladata Firefoxin uusin selain ilmaiseksi netistä. Se käy helposti Firefox 3 latauslinkistä. Selain ottaa automaattisesti käyttöönsä Exploreriin tekemäsi asetukset ja se on paljon helpompi käyttää kuin Explorer. Sivustojen toimintaa muilla selaimilla ei ole kokeiltu.

Skaalautuvuus

Sivusto on toistaiseksi muotoiltu myös vanhojen koneiden pienille näytöille sopivaksi. Se soveltuu hyvin suurista näytöistä aina 800 x 600 pixelin kokoruutunäytöön tai vastaavan kokoisiin ikkunoihin. Pienissä ikkunoissa sivuston elementit  lomittuvat toistensa alle.

Taustakuva rajautuu näytön koon ja resoluution mukaan. Näytön resoluutiota voi muuttaa Ohjauspaneelista/ Näyttö/ Asetukset/ Näytön tarkkuus. Jos on mahdollista, se kannattaisi asettaa vähintään arvoon 1024 x 768.

 Käyttö

Paluu  edellisille sivuille tapahtuu selaimen paluu <> nuolilla  tai sivuhistoriasta ja etusivulle palataan joko sivuston otsikosta tai valikon ETUSIVULLE linkistä.

Sisällön rakenne

Sivuston etusivulla keskellä on tiedotusosa, jossa kerrotaan ajankohtaisista asioista, tuorein viesti päällimmäisenä. Kirjoitusten lopussa on linkit saman gategorian eli aiheen muihin kirjoituksiin sekä linkit vieraskirjan tapaan komentointia ja terveisten lähettämistä varten. Sivuston sisältöä voi selata aikajärjestyksessä tiedotusosassa ja VIIMEISET valikossa sekä vanhimpia kirjoituksia ARKISTO valikossa kirjoitusvuosien ja -kuukausien perusteella. Aiheen mukaan valitaan GATEGORIA tai SISÄLTÖ valikosta.

Valikkojen otsikoissa on linkkejä sivuston alasivuille, joiden sisältö aukeaa keskelle tiedotusosaan tai muiden pitämille verkkosivuille, jotka aukeavat aina omaan ikkunaansa.