Jo vuosia jatkuneen perinteen mukaisesti kilta järjesti juhlavat itsenäisyyspäivän juhlallisuudet tänäkin vuonna Oulussa. Nyt juhlavuutta lisäsi itsenäisyytemme 90-vuotisjuhlavuosi.

Vaikka sateinen ja hämyinen ilma ei oikein tilaisuutta suosinutkaan, kokoontuivat kiltalailaiset ja muu yleisö hyvissä ajoin Linnasaareen Raskaspatteristo 16:n muistokiven läheisyyteen. Valmistelut oli tehty etukäteen ja tasan kello 9.00 Kunniatykkijaos aloitti yhdeksän laukauksen ampumisen vuoroittain tykeillä 20 sekunnin väliajoin. Yksi laukaus itsenäisyyden kutakin vuosikymmentä kohti. Ammuntaa johti Reijo Kiira.

1118652.jpg
1.tykki ampuu

1118655.jpg
2.tykki ampuu

Kunnialaukausten jälkeen tykkimiesvetraanit laskivat seppeleen Raskaspatteristo 16:n muistokivelle. Seppelettä laskemassa Reino Arvola vierellään Matti Kallio-Koski, molemmat Raskaspatteristo 16:sta eli niin sanotusta Oulun patteristosta, sekä Kaarlo Kovero Kenttätykistörykmentti 16:sta. Tilaisuus Linnasaaressa päättyi yleisön laulamaan Maamme lauluun.

1118659.jpg

Kiltalaiset kutsuttiin torin perinteikkäisessä makasiinissa sijaitsevaan kahvilaan juhlakahveille. Alakuvassa killan johto ja veteraanit sekä kutsuvieraat ryhmittymässä jouluiseen juhlapöytään.

Kahvin lomassa jäsenemme ja Pohjanmaan Tykistörykmentin komentajanakin toiminut Aimo Niemenkari muisteli muun muassa pitkän palvelusuransa ajan tapahtumia ja sitä, miten hän on halunnut ja päässyt vaikuttamaan puolustusvoimien kehittykseen niin sanotun kylmän sodan aikaisessa asenneilmapiirissä.

1118672.jpg

Lähes kolmekymmentä henkeä kiltalaisia oli juhlaväkenä paikalla. Kainuulaisia kiltaveljiä edustanut Jaakko Rytty toi paikallisosaston tervehdyksen juhlaan.

1118674.jpg

Juhlassa Matti Alapiessa palkittiin Maanpuolustuskiltojen liiton myöntämällä kilta-ansiomerkillä hänen työstään vapaaehtoisen maanpuolustustyön hyväksi.

1118670.jpg

Kunniavieraana tilaisuutta juhlisti sotiemme tykkimiesveteraani Kaarlo Kovero Kenttätykistörykmentti 16:sta, jossa hän toimi tulipatterin päällikönä.

1118669.jpg

Kilta on jo useita vuosia itsenäisesti järjestänyt nämä perinteiset itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, koska Oulussa ei enää ole sotilasjoukkoja sitä avustamassa, ja pitää näin kunniakkaalla tavalla Oulun tykistöllisiä perinteitä yllä. Kiitos mieliinpainuvasta juhlasta.